Helaas komt er bij de Hubsan H216A enkel een Engelstalige handleiding. Om het toch net iets makkelijker werkt in onze eigen taal, schreven we een duidelijke Nederlandstalige handleiding/stappenplan om van start te gaan met de Hubsan H216A Desire Pro drone.

De voorbereidingen

Stap 1: accu’s opladen

De allereerste stap is het opladen van de batterij(en). We raden je aan om meer dan één accu te voorzien, de vliegtijd van één batterij bedraagt namelijk +- 15 minuten. De 750mAh accu’s voor de H216A kan je makkelijk opladen via de meegeleverde USB oplader. Gebruik deze oplader enkel en alleen op een standaard USB poort van je computer, dus niet met een adapter van bvb iPhone of tablet omdat de spanning van die adapters niet altijd gelijk is.

In de zender passen 4 x AAA batterijen. Hiervoor gebruik je best geen oplaadbare omdat deze soms in afmeting iets kunnen afwijken en daardoor niet goed passen in de zender. Sowieso gaan deze batterijen een hele poos mee.

Stap 2: propellers monteren/controleren

Terwijl de batterijen opladen, check je eerst nog even of de propellers goed vast zitten op je toestel. Deze zijn te monteren of te verwijderen met de kleine meegeleverde vijsjes en schroevendraaier. Bemerk dat je twee types propellers hebt: de A en de B versie. Op de arm van de drone staat ook de overeenkomstige letter. Diagonaal staan dezelfde propellers, begin je deze door elkaar te monteren dan zal het toestel niet meer opstijgen.

Stap 3: Hubsan app downloaden en installeren

Download de ‘X-Hubsan’ app (zowel beschikbaar voor iOS als Android) op je smartphone en installeer de applicatie.

De vlucht

Stap 4: begeef je in de buitenlucht (binnen zal het toestel geen GPS vinden)

Stap 5: Schakel je Wifi & Bluetooth in op je smartphone

Stap 6: Schakel de zender in en plaats je smartphone in de smartphone houder op je controller

Stap 7: Schakel het toestel in door de batterij in het voorzien vak te schuiven en de twee rode draden (fiches) met elkaar te verbinden. Er is geen aan/uit knop, van zodra de kabels verbonden zijn is het toestel aan het opstarten.

Stap 8: Zoek het Wifi netwerk van de drone op je smartphone ‘Hubsan_H216A’

Stap 9: Voer het wachtwoord ‘12345678’ in.

Stap 10: Open de X-Hubsan applicatie

Stap 11: Klik in de app rechtsboven op het tandwiel icoontje (“settings”)

Stap 12: Kies voor ‘Controller’ en vervolgens klik op ‘using remote controller’

Stap 13: De app zoekt nu jouw afstandsbediening via Bluetooth, klik eventueel op refresh indien de lijst leeg blijft. Selecteer daarna je afstandsbediening ‘HUBSAN HT009_XXXX’ en klik op ‘connect’.

Stap 14: kalibreer het magnetisch kompas van je toestel zoals aangegeven op je scherm (tweemaal horizontaal rond de as draaien, daarna tweemaal verticaal rond de as draaien).

Stap 15: het toestel is vliegensklaar!

Stap 16: Je kan ofwel de ‘automatisch stijgen’ functie (knopt rechts onder op je afstandsbediening) gebruiken ofwel beide bedieningsknuppels naar de uiterste onderhoek brengen (of binnenhoek). Dit zal de motoren doen starten, daarna kan je vertrekken!

Hoe werkt de afstandsbediening?

Image result for h216a remote

Met de linkse hendel bedien je de gas (omhoog en omlaag) maar let op, ook de horizontale as van je toestel (dus rond z’n eigen as draaien) door de knuppel naar links of rechts te bewegen. Als je gas geeft, zorg er dan voor dat je de knuppel mooi op en neer beweegt en niet per ongeluk ook links of rechts. Wanneer het toestel rond z’n as draait, wordt het namelijk heel moeilijk om te besturen!

De rechtse knuppel zorgt dan weer voor een voorwaartse of achterwaartse beweging (knuppel naar voor of naar achter) ofwel een zijdelingse drift (naar links of rechts).

Verder heb je op de afstandsbediening nog de aan/uit knop, de return to home (links onder) welke handig is als je even het noorden kwijt bent en de ‘automatisch landen’ knop rechts onder. Op de linkse ‘schouder’ van de zender kan je ook nog de foto en video knop vinden.

De X-Hubsan app ziet er uit als volgt:

Download ons gratis e-boek "tips & tricks voor beginners"

Download nu gratis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *