Welke drone voor beginners? Ons advies!

Wekelijks krijgen we mensen over de vloer in onze showroom te Vichte die op zoek zijn naar een drone voor beginners. Maar wat is nu het ideale beginnerstoestel? We geven graag een woordje tekst en uitleg!

Begin bij het begin

Het klinkt simpel maar de verleiding is bij velen groot om onmiddellijk te beginnen met een té geavanceerd toestel. Het geeft geen enkele zin om te beginnen met een high-end toestel want die toestellen vliegen voor 90% op auto-piloot. Je hoeft zelf dus heel weinig stuurmanskunst te bezitten om met deze toestellen overweg te kunnen.

Het geeft geen enkele zin om te beginnen met een high-end toestel want die toestellen vliegen voor 90% op auto-piloot.

De eerste persoon die correct heeft leren vliegen met een high-end toestel (bvb DJI Phantom of Mavic reeks, of Yuneec H520, of…) die moeten we nog zien passeren. Sommige beweren van wel, maar geef hen een manueel toestel in de handen en we zien dat ze helemaal niet kunnen vliegen.

Daarom, we herhalen: begin bij het begin. Start met een eenvoudig toestel zonder veel toeters en bellen maar waar je echt zelf moeten vliegen. Op die manier leer je de handelingen, krijg je feeling met de sticks en zal je de vier dimensies onder controle krijgen (omhoog/omlaag, links rond as/rechts rond as, links/rechts, vooruit/achteruit).

Twee drones voor beginners

Ons advies gaat daarom in eerste instantie uit naar de starterset van de Hubsan X4 Plus welke standaard een barometer bezit, 3 extra accu’s en 1 extra propellerset. Z’n crash-bestendigheid zorgt ervoor dat je niet hoeft te panikeren wanneer je toestel tegen de muur, grond of plafond kwakt. De starterset heb je al vanaf €89, dus voor die prijs kan je je alvast geen crash met een duurder toestel veroorloven.

Wil je toch al een iets meer geavanceerde drone, dan kan je uitkijken naar de Hubsan H216A welke standaard komt met livestream video op het geïntegreerde beeldscherm en met een GPS functie en ‘follow me’ mode. De Hubsan H216A drone kost €135.

Eénmaal je perfect overweg kan met één van deze twee drones, kan je uitkijken om de overstap naar een groter, geavanceerder toestel te maken.

Eénmaal je perfect overweg kan met één van deze twee drones, kan je uitkijken om de overstap naar een groter, geavanceerder toestel te maken. De handelingen zijn exact hetzelfde, je zal enkel starten met heel wat meer zelfvertrouwen en het zal je een paar crashes (en centjes) uitsparen!

Conclusie

Wacht nog even om die prachtige DJI Phantom of Mavic aan te schaffen, investeer in een eenvoudig beginnerstoestel en ga aan de slag. Van zodra je genoeg zelfvertrouwen hebt en het vliegen vlotjes gaat, stap dan over op het toestel waarnaar je al zo lange verlangde. Het zal je misschien initieel €50 à €100 meer kosten, maar dat haal je er sowieso uit.

Wist je trouwens dat wij (toch al enkele jaren drone ervaring en ondertussen ook klasse 1 licenties op zoek) nog steeds wekelijks met deze ‘beginnersdrones’ vliegen om onze skills te blijven oefenen? Dit soort toestelletjes zijn namelijk heel snel in de lucht, enkele batterijen laden en vliegen maar!

 

Hubsan X4 Plus

Beginnerstoestel voor jong en oud

 

Hubsan H216A

Beginnerstoestel met GPS